The blog is about two finnish girls Henni and Krista from Helmi Business College doing their internship at Malta.

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Uusi viikko, uudet kujeet



Täällä näin taas Helmi Liiketalousopiston tytöt täällä kirjoittelevat kuulumisistaan.
Olemme olleet täällä Maltalla jo yli seitsemän viikkoa ja alle kaksi viikkoa enää jäljellä!

Viime viikolla (vko 7) Henni palasi takaisin töihin, Krista on ollut edelleen saikulla lääkärin ja työpaikan kehotuksen vuoksi. Kristan päivät kahden viimeisen sairasviikon aikana ovat menneet tylsästi asunnolla itseään parannellen ja sängyssä maaten.



(Lohturuokaa, mansikoita. Nam nam)
 
Henni on työskennellyt matkamuistomyymälän puolella. Popeye Villagessa oli töissä kaksi suomalaista työharjoittelijaa, jotka ottivat kuvia asiakkaista ja tulostivat niitä heille muistoksi. Tytöt pitivät töissä mekkoja, eli olivat tavallaan kylän hahmoja. Henni oli heidän kanssaan ensimmäiset kolme päivää matkamuistomyymälässä ja tyttöjen lähdettyä ns. peri heidän hommansa. Ensimmäiset päivät viime viikolla Henni auttoi asiakkaita, järjesteli tavaroita, laski inventaariota ja teki hyllytystä. Tyttöjen lähdettyä takaisin Suomeen hän alkoi myös ottaa kuvia asiakkaista. Asiakkaat saavat lipun hinnalla joko ilmaisen veneretken tai tulostetun valokuvan itsestään kylässä hahmojen kanssa tai ilman. Jos merenkäynti on liian kova, tarjotaan vastineeksi kuvaa. Yhtenä päivänä Hennin vastuulla oli pelkästään kuvat ja hän sai myös ihanan prinsessamekon työasuksi. Tällä viikolla kuulemma Henni sekä Krista laittavat taas mekot päälleen!

(Matkamuistomyymälä)  



(Tältä näyttää myymälän sisällä)
 

(Henni hahmopuvussa, Kristallakin tulee vielä tällä viikolla olemaan)

Töiden jälkeen Henni kävi katsomassa Suomen jääkiekkopelejä Nordic Barissa suomalaisten naapureiden kanssa. Valitettavasti kisat loppuivat lyhyeen ja Henni ehti käydä katsomassa vain kaksi matsia. Vapaapäivänä Henni meni myös rannalle Bugibbaan ja tapasi siellä Helmi Liiketalousopiston muita opiskelijoita sattumalta.

Emme ole päässeet vaihtamaan asuntoa, vaikka Hennille niin luvattiinkin. Paragon sanoi, ettei Krista saa muuttaa, kuulemma vedoten sairaana olemiseen. Enää on niin vähän aikaa jäljellä, että tuskin enää mitään muutoksia asuinpaikan kanssa tarvitsee tehdä. Se on todella harmillista, että emme päässeet vaihtamaan asuntoa, sillä nykyisen asunnon kunto ja etenkin homeisuus ovat jo aiheuttaneet niin paljon huolta. Meidän molempien terveytemme ovat huonontuneet ja olemme jatkuvasti kipeitä.

Loppuviikosta, kun Kristan on ollut pakko päästä vähän liikkumaan tästä homeisesta asunnosta vietettyään melkein kaksi viikkoa putkeen lähinnä niin sanotusti vuodelevossa vältellen aurinkoa, hän kävi Rabatin lääkärillä käynnin jälkeen Mdinassa. Mdina on Maltan vanha pääkaupunki, ja tämä hyvin pieni kaupunki on nykyään turistien suosiossa. Erityisen paljon nähtävää ei ollut eikä kipeänä jaksanut hirveästi katsella. Mdinassa oli pieniä kujia kujien perään ja kauniit maisemat linnoitusten raunioilta, joista näki melkein koko Maltan siluetin.




(Mdina, sen portti, maan siluetti ja paljon hevoskärryjä)

Asunnossamme kämppäkaverimme ovat viime aikoina vaihtuneet tiuhaa. Yksi espanjalainen ja italialainen jätkä lähtivät pois ja tilalle tulivat yksi tunisialainen sekä yksi marokkolainen jätkä. Asunnossamme on siis edelleen miesvalta ja siltä täällä näyttääkin.








(Kuvat otettu tulopäivänämme, mutta aina kun on siivottu, tunnin päästä näyttää tältä)

Tällä viikolla (vko 8) Kristakin vihdoin pääsi palaamaan töihin Hennin kanssa. Olemme molemmat työskennelleet matkamuistomyymälässä, sillä portilla lipunmyynnissä on nykyään eräs ranskalainen opiskelija. Päivät ovat olleet melko hiljaisia ja tylsähköjä. Henni on välillä ottanut valokuvia asiakkaista ja tulostanut niitä Myös Krista tulee todennäköisesti tekemään tätä. Henni on myös välillä päässyt soittamaan musiikkia ns. elokuvissa, joita kuvataan kahdesti päivässä. Näihin elokuviin houkutellaan esiintymään turisteja ja niitä myöskin myydään myymälän puolella. Muuna aikana molemmat tytöt ovat antaneet ilmaisia postikortteja ja kirjanneet ne ylös sekä asiakkaiden lappuihin ja myymälän papereihin. Autamme myös muissa myymälän asioissa kuten tavaroiden lajittelussa, inventaariossa, vaatteiden viikkaamisessa jne. Krista on myös ollut paljon juoksutyttönä hoidellen toimistojen ja muun kylän välisiä tavaroiden viemisiä. Myymällä pitää myös tarkkailla paljon etenkin lapsia, etteivät he satu ottamaan tavaroita maksamatta.
                                 

                                  


(Henni ja Krista työn touhussa matkamuistomyymälässä viikkailemassa paitoja)

Olemme myös opetelleet tekemään ja tehneet lapsille erilaisia ilmapalloja kuten koiran tai miekan muotoisia.


( Olemme tehneet koiran ja miekan muotoisia ilmapalloja lapsille)
 


 (Kun asiakas tulee Popeye Villageen he saavat lapun, jolla saa lunastettua ilmaisen postikortin meiltä myymälästä, ilmaisen juoman ravintolassa ja säästä riippuen ilmaisen venematkan tai valokuvat (joita me myös siis otamme).

Sunnuntaina kävimme Cominolla yhden suomalaisen naapurimme kanssa. Arvelimme, että emme enää myöhemmin ehtisi käymään siellä, joten kun kerran Kristakin oli vihdoin terve, niin päätimme vihdoin käydä siellä. Cominon saarelle mentiin pienellä veneellä. Edestakainen matka maksoi 10 euroa ja se oli edullisin mitä löysimme Maltalta. Päivä oli tosin erittäin tuulinen ja merenkäynti erittäin kovaa. Lyhyen 20 minuutin matkan jälkeen olimme läpimärkiä, koska olimme istuneet laivan keulassa. Venematka oli hieman pelottava kovan aallokon takia ja aiheutti pahoinvointia, ainakin paluumatkalla ruoan jälkeen.
 


Blue Lagoon oli mielestämme vaikuttavan näköinen, koska vesi todellakin oli yhtä kirkasta kuin uima-altaan vesi! Pettymyksenä tosin tuli, että siellä ei ollut ollenkaan kunnollista rantaa. Ihmisiä oli paljon ja oli hankaluuksia mahtua pyyhkeiden kanssa johonkin hiekalle ottamaan aurinkoa, koska emme halunneet maata kalliolla. Päivä oli siis todella tuulinen, joten ottaessamme aurinkoa aallot heittivät meriveden koko ajan päällemme mikä tuntui aika inhottavalta! Krista ja Henni kävivät kuitenkin uimassa eikä merivesi ollut ollenkaan kylmää.








(Comino, luolat ja kirkastakin kirkkaampi meri)
 
Olimme Cominolla ehkä pari tuntia, jonka jälkeen aloimme jo olla niin kylmissämme, että päätimme jatkaa matkaa. Menimme Bugibbaan rannalle ja olimme siellä niin kauan, kunnes synkkä pilvimassa karkotti meidät pois. Muutenkin sää on ollut viime päivinä kummallinen näin Maltan näkökulmasta. Sunnuntai-iltana satoi vettä ja yöllä oli kuulemma ukkostanut. Koko maanantain oli myös pilvistä ja aamulla satoi vettä jälleen! Eikä mitään ripottelua. Tiistaina oli jälleen hyvin tuulista mutta tänään taas oli todella kuuma jo heti aamusta.
Sää on paranemassa koko ajan. Kun seitsemän viikkoa sitten tulimme tänne Maltalle, sää oli viileähkö ja tuulinen. Nyt sää on yleisesti lämpenemässä ja voi kohota lähes 30 asteeseen auringossa. Tosin nyt sunnuntaina ja maanantaina sää oli siis sateinen (harvinaista täällä!).


(kadut tulvi, koska ei viemäreitä ja aamubussi harvinaisen tyhjä)


-Krista ja Henni
Helmi Liiketalousopisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti